onsdag 2 oktober 2013

mini roadtrip

Regn, dimma, regn och ännu mer regn! I två veckor har det varit pissregn väder. Hur överlever större delen av Sveriges befolkning under vintern, när de bor där de mestadels regnar under vinterhalvåret? 
Nåväl, snart kommer ju snön iaf, vilket gör att man kan härda ut allt regnande. 

En stark saknad efter hav och resa tog dock tag i mig i måndags när jag satt vid köksbordet och drack morgonkaffet. Vart ska man åka när man endast har någon dag till godo och bor i tjottaheiti?! Jo, till NORGE så klart! Det bästaste bästa grannlandet ett land kan ha. Fullt av hav, fjordar, mera hav, berg och underbart krokiga små vägar. Så snabbt bestämt packade vi bilen med sovsäckar och brassade iväg mot gränsen. Stannade i Katterjokk och köpte lite bullens korv och körde vidare till Narvik. I Narvik kände vi dock för lite lyx, så det fick bli en sviiiiiiiiin dyr pizza på Peppes pizza. God som bara en norsk pizza kan vara blev vi mätta och belåtna. Vidare gick färden mot Trondheim, men 15 km bortanför Narvik stannande vi och sov. Vi sov i 12 hela timmar som krokiga små makriller i en plåtburk. Sen tog vi en snabb sightseeing in efter en annan fjord innan bilen rullade tillbaka mot Kiruna. 

För att sammanfatta det hela så fick både hav, fjäll, lyx, smuts och vackra vyer på under 24 h. Tacka vet jag livet alltså! Eller att jag har körkort och bil, predikar ju för miljövänlighet och sånt, men ibland måste man. För ens egen överlevnads skull! 

/ Ida


Inga kommentarer: