onsdag 8 februari 2012

lavinkursen avklarad

Igår var sista dagen på våran lavinkurs AST1 Avalanche Skills Training. Vi har lärt oss sjukt mkt, men också om hur lite vi vet om att vistas i lavinterräng. Läskigt! Nu vet vi förhoppningsvis mer än innan och är lite säkrare på hur vi ska göra vägval och hur vi ska agera om vi faktiskt hamnar i en lavin. Känns bra.

Sista dagen spenderades i Rogers Pass. Vi hade jätte fint väder, lite kallt men soligt! Fyra timmar tog det att knata upp till 2300 m.ö.h (var av vi gick upp 1000 höjdmeter) och kring en halvtimme att åka ner. Hahah lite irriterande att det går så snabbt att komma ner! Men det var en jätte bra dag, vi fick motion, sol och ett super härligt åk ner.

Idag var jag Kajsa, Ida och Sigge upp till backen. Först körde vi lite pist eftersom att det är puckelpist i överallt annanstans. Efter det testade vi att byta utrustning, dvs jag och Ida stod plötsligt på snowboards medan Sigge och Kajsa stod på skidor.
Men jag säger då ALDRIG BRÄDA IGEN. Det suger att inte kunna åka bra. 



I början av dalen



Börjar komma ovan trädlinjen


Inte långt kvar till topp

Äntligen klara för att bege oss nerför


6 kommentarer:

Anonym sa...

Snygt!

Frida sa...

Vilken natur!
Hoppas ni får mer snö snart så ni får några riktiga puder åk igen.
Här väntar vi fortfarande på snö. Borde komma ett dump snart om gränsen och Björkis ska kunna öppna i tid.
Vad roligt att kursen var så bra.
Kramar

Cecilia sa...

Vad härligt det ser ut! Hoppas också att ni får mer snö snart! Här snöar det nu, men till vilken nytta?
Kram

Päivi sa...

Heja ni! Ni är så duktiga och aktiva, jag blir imponerad. Fint väder ser det ut att vara även om det kanske inte är postivt för snöläget? Kul att få läsa ett inlägg, har varit tyst ett tag. Ha det gott. Kram kram

Anonym sa...

Vad bra att ni nu gått lavinkursen, ni har säkert lärt er massor bla hur oförutsägbar snön är. Ta det försiktigt nu om det kommer mkt nysnö på den redan liggande snön. Ingen idè att chansa. Ha det bra och var rädda om er pussochkram/mamma Marianne

anna sa...

Vad härligt! ser ut som vykorts bilder :) Och vad bra att ni har tagit en lavinkurs också! :)
Ta hand om er! kram